Cercar en aquest blog

diumenge, 18 de desembre del 2011

Barça, el millor equip del món.

Puyol sosté el trofeu després de la victòria en el Mundial de Clubs.El Barça torna ha regnar en l'univers futbolístic, si és que alguna vegada des de fa tres anys ho ha deixat de fer, després de destrossar el Santos en una final de somni disputada a Yokohama (0-4). L'equip de Guardiola ha conquistat el segon Mundial de Clubs de la seva història, i el 13è títol de 16 disputats, amb una exhibició de llegenda davant el campió brasiler i de la Copa Libertadores, que ha estat reduït a la mínima expressió pels blaugranes. Messi, Xavi i Cesc, a la primera part, i de nou Messi, en la segona, han certificat una golejada que passarà als annals de la història del futbol, no tant per la diferència en el marcador, sinó per l'exhibició de joc del Barça.

"Avui hem après a jugar a futbol", ha dit Neymar, abatut després de la derrota. L'estrella del Santos ha resumit d'aquesta manera tan clara i rotunda el joc del Barça, que ha arribat a tenir un 80% de possessió de la pilota. I és que la pilota ha estat del Barça, com els gols. Messi, després d'una màgica paret amb Xavi, ha marcat el primer al minut 16. Xavi, al minut  25 ha certificat el segon amb un xut tir ras dins de l'àrea, i Cesc al mint 45 ha aconseguit el tercer. Així ha quedat segellat el títol abans del descans.
A la segona part, els blaugranes han seguit controlant i només Neymar, en un mà a mà amb Valdés, ha tingut la millor ocasió de gol del Santos, però el porter li ha endevinat l'acció. Els blaugranes fins i tot han intentat buscar el cinquè gol, i Alves ha estat a punt de marcar, però el seu xut s'ha estavellat al pal, igual que un altre  de Cesc a la primera part. Amb aquesta victòria, que els jugadors han dedicat a Tito Vilanova i David Villa (han saltat al terreny de joc amb una samarreta que deia: "Molta força Guaje"), el Barça de Guardiola suma el cinquè títol de la temporada 2010-11 (només se li ha escapat la Copa davant el Madrid) i segueix engrandint la seva llegenda.
Messi ha estat declarat millor jugador de la final, Xavi ha aconseguit el segon premi i Neymar, el tercer. Per la seva part, Carles Puyol ha aconseguit el premi al "Joc Net".